Пикантни агнешки котлети с хрупкави картофи

За този Великден сме ви подготвили един по-различен вариант на агнешкото. И докато винаги можете да направите агне с ориз или със зеленчуци, то сега може да опитате нещо ново:

Необходими продукти:
8 броя агнешки котлети
4 с.л. зехтин
морска сол
1 с.л. прясно смлян черен пипер
1 сушена люта чушка (ситно нарязана)
1 малка шепа листа от прясна мащерка
1 кг червени картофи
2 с.л. семена от кориандър
½ ч.л. канела на прах
1 кафена червено вино
1 голяма зелка (настъргана на ренде)
Сок от 1 лимон

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200° C. Намажете котлетите със зехтин и ги поръсете с малко сол, черен пипер, лют червен пипер и листа от мащерка. Разтрийте добре и от двете страни месото с всичките подправки.

Нарежете картофите на големи парчета и ги сложете в тенджера със студена и подсолена вода. Оставете ги на котлона да врат за около 8-10 минути. Преместете тенджерата от котлона. В същото време, смачкайте семена от кориандър в хаванче с чукало.

Сложете картофите в голяма тава и ги смачкайте леко с палец. Поръсете ги със счуканите семена от кориандър и канелата. Поръсете ги със зехтин и изсипете върху тях червеното вино. Печете във фурната за около 45 минути.

Докато картофите са във фурната, пригответе зелето. Нека врат в продължение на 10 минути в голям тиган с вряща, подсолена вода. В друг тиган сложете котлетите за около 5-8 минути.

Извадете и изцедете зелето. Добавете лимоновия сок и малко зехтин. Сервирайте котлетите с гарнитура от хрупкави картофи и зеле.