Пиле с ориз, броколи и сирене чедар

Ето и една лесна рецепта за вкусна вечеря(или пък обяд), която ще се хареса на всички, а и няма да ви отнеме време през почивните дни. 

Чисто пилешко месо с питателен ориз, задължителен зеленчук и доза чедър за приятен аромат ще зарадват семейството на масата.

Необходими продукти:

1 пакетче крем супа със сирене чедър
1 чаша ориз, за бързо варене
1/4 чаша масло
около 500 гр замразено нарязано броколи
1/2 чаша мляко
1 кг и малко отгоре(200-300 гр) пилешко месо, предварително сварено и нарязано
1 пакетче пилешки крем супа
1/2 чаша пилешки бульон
1/2 чаша лук, нарязан
1 чаша сирене чедър, настъргано
сол и пипер

Начин на приготвяне:

В купа смесете ориза, супитем бульона и добавете нарязаните пиле и броколи. След като разбъркате, смесете с млякото, маслото и лука. Сместа ще стане гъста и плътна. Изсипете я в касерола, като я разнесете равномерно с лъжица. Поръсете с настърганото сирене чедър. Покрийте с фолио и печете на 180 градуса за около 30 минути. Махнете фолиото и оставете да се пече отново за още 10 минути. Оставете да изстине за десетина минути преди да сервирате.

Ароматна и хрупкава вечеря – пиле със сусам
Андалуска тортиля
Лесни брускети със сирене и босилек

Бърз и лесен шоколадов кекс без печене
Домашен хляб със семена