Печено пиле с чесън и пармезан

Страхотна рецепта за основно ястие, което може да комбинирате с гарнитура по ваш избор.

Какво ви е нужно
2 с.л. зехтин
1 глава накълцан чесън
1 ч.ч. натрошен на трохи сух хляб
2/3 ч.ч. сирене пармезан
1 ч.л. босилек
1/4 ч.л. черен пипер
6 броя пилешки гърди

Как да го приготвите
Загрейте фурната на 180 градуса. Леко намазнете средно голяма, дълбока тава. 
В купа смесете зехтина и чесъна. В отделна купа смесете хлебните трохи, пармезана, босилека и черния пипер. Потопете всяко парче пилешко месо в сместа от зехтин и чесън, а след това и в купата с пармезана и останалите подправки. Подредете филетата в тавата, а след това изсипете останалата част от сместа върху тях. 
Печете за около 30-35 мин., докато месото вече не розовее. Поднесете с гарнитура и сос по избор. 
3 рецепти за смутита за детокс
Четири месеца за смъкване на Коледните килца
Петте най-полезни зимни плодове и зеленчуци