Патладжан запечен със сирене фета

Едно вкусно предложение за летните вечери – патладжан със сирене фета!

Сега е сезонът на вечерните партита с приятели на открито. Предлагаме ви лесна рецепта за нещо вкусно и леко!
Време за приготвяне: 1 час

Продукти ( за 6 човека)

6 патладжана
брашно и олио за пържене
400 гр сирене фета

За соса:

6 зрели домата
2 консерви доматен сос
1 скилидка чесън нарязана
½ връзка босилек нарязан
½ ч. зехтин
1 щипка захар
1 щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Нарежете патладжана на парчета. Потопете ги в брашно и пържете парчетата едно по едно в тиган.
2. Оставете ги върху кухненска хартия да се отцедят.
3. Настъргайте доматите на едро с ренде и ги сложете в тенджера да се сварят за около 20 минути със зехтин, чесън и захар.
4. Когато сосът се сгъсти, добавете босилек и сол.
5. В тенджера поставете слой патладжани, покрийте с малко доматен сос и половината натрошено сирене.
6. Направете втори слой и печете във фурна на 200 градуса за 20 минути.
Скумрия на фурна с доматен сос
Авокадо със зеленчуци и чеснов сос
Подсладете лятото си с брауни
Трениране 4 пъти седмично е оптималният вариант