Кулинарен уикенд: Две идеи за вечеря по рецептите на звездите

Пиле с пармезан или грилована риба тон с билки – избираме менюто от предложенията на звездите.

След като миналата година времето вкъщи направи много ни готвачи, в профилите на известните личности все по-често се появяват идеи за рецепти, които те са обикнали и споделят с последователите си.

Сред звездите, които дадоха свобода на своята кулинарна страна, попадат Кортни Кокс и Дженифър Гарнър и именно от тях потърсихме идеи за вечерята този уикенд.

Ето две от последните рецепти, които те са споделяли и с които ви препоръчваме да експериментирате днес.

Кортни Кокс: Пиле с пармезан на тава

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Courteney Cox (@courteneycoxofficial)

Ще ви трябват: 

4-6 пилешки гърди

2 яйца

4 парчета моцарела

2 буркана доматен сос или доматено пюре

няколко скилидки чесън

пармезан по вкус

зехтин

хлебни трохи или галета

пресен босилек и магданоз

сол и пипер

Наситнете чесъна и магданоза. Разбийте яйцата и към тях добавете солта, пипера, магданоза и чесъна. Мариновайте пилето в сместа минимум 15 минути.

Когато пилето е готово, оваляйте го в хлебните трохи и около шепа пармезан. В тиган запечете с малко зехтин, докато не постигнете златна коричка – за около 4 минути на страна.

След това в тава поставете пилето, залейте го с доматите и сложете моцарелата, за финал поръсете с още пармезан и босилек. Печете в предварително загрята фурна за 15-20 минути.

Дженифър Гарнър: Грилована риба тон с билки

Ще ви трябват:

4 тънки филета риба тон

1/4 чаша зехтин

1 1/2 чаена лъжица лимонова кора

1 1/2 чаена лъжица прясна мащерка

1 скилидка чесън

1 1/4 чаена лъжица чили

сол и пипера

Загрейте в малка тенджера зехтина с лимоновата кора, чесъна, мащерката и чилито, но не позволявайте да заври.. След това оставете зехтина да изстине и мариновайте с него рибата. Можете да запазите част от марината за дресинг за салата.

Сгответе рибата на горещ тиган за много кратко, около минута на всяка страна. След това нарежете на малки парчета и сервирайте – по препоръка на Дженифър с кафяв ориз и кейл.