Кулинарен уикенд: Пица със сирене бурата и праскови

Лятна рецепта за пица, която не е заветната Хавайска.

За тази рецепта можете да персонализирате напълно по вашите желания тестото за пицата. Можете да използвате нашата рецепта за тесто от само две главни съставки или пък да се поглезите с пица по традиционна италианска рецепта.

Ето я и цялата рецепта:

Готово тесто за две пици (или домашно приготвено предварително)

1/8-1/4 чаша песто

1 голяма праскова

60 грама прошуто

шепа рукола

балсамов оцет

1 топка сирене бурата

сол и пипер за овкусяване

Приготвяне:

Разточете тестото и оформете под формата на две средно големи пици. В тава с готварска хартия изпечете пиците на 250 градуса за около 10 минути или до толкова до колкото искате да е хрупкава.

На сготвената основа разнесете пестото (използвайте колкото искате – оказаните съставки са само насочващи). След това добавете нарязаната на парчета праскова, а после разкъсайте буратата и я разпределете равномерно. Овкусете по ваш вкус със сол, пипер и балсамовия оцет. Накрая добавете руколата и по желание можете да  изпечете пицата още малко, за да се разтопи сиренето, а можете и да й се насладите директно.

Снимки: Instagram