Кулинарен уикенд: Ориз със скариди и ананас

За по-малко от 20 минути готвим ястие, подходящо за ресторант.

Внесете тропическите вкусове в менюто си с лесна и вкусна рецепта, която успешно смесва коренно различни вкусове и ги кара да работят в унисон.

Съставки за една порция:

8 големи скариди

1 чаша ананас

половин чаша сготвен ориз

1 супена лъжица зехтин

1 малък червен лук, нарязан на ситно

1 скилидка чесън, наситнен

2 чаени лъжици нарязан или настърган джинджифил

половин червена и половин жълта чушка, нарязани

1 супена лъжица соев сос

1 супена лъжица оцет (ако разполагате с оризов, ястието ще е още по-вкусно)

1 супена лъжица листа от мента

1 супена лъжица нарязан кориандър

2 глави зелен лук, наситнен

1/4 чили чушка

половин лайм, нарязан на кубчета

Приготвяне:

Сотирайте лука, чесъна и джинджифила в голям тиган за около минута, след което добавете чушките и ананаса и гответе още пет минути.

Добавете скаридите и гответе, докато не променят цвета си – около 3-4 минути.

Разбъркайте зеленчуците със соевия сос и оцета, оставете да се готви още 2 минути.

Сервирайте като първо поставите ориз, след това зеленчуците и скаридите. Гарнирайте с мента, кориандър, чили, зелен лук и лайма.