Кулинарен уикенд: пиле в соев сос

Сочно, ароматно пиле в соев сос, което приготвяте за около 50 минути – идеален вариант за разнообразен обяд или вечеря.

Необходими продукти

1 чаша захар
1 чаша соев сос
1 чаша вода
1/4 чаша смлян чесън
1/4 чаша смлян пресен джинджифил
2,5 кг пилешки бутчета
1/4 чаша нарязан зелен лук

Начин на приготвяне

Смесете захарта, соевия сос, водата, чесъна и джинджифила във висока тенджера. Разбъркайте, докато се стопи захарта. Сложете пилето в тенджерата и поставете на котлона. С помощта на щипки обръщайте пилето на всеки 5 минути. Гответе пилето, докато вече не е розово, а сосът е станал като кафява глазура, за около 35 минути. Махнете тенджерата от котлона и оставете да изстине за 10 минути. След това сложете пилето на плато и поръсете с нарязания зелен лук. Или по желание сервирайте с гарнитура.


Печено пиле с чесън и пармезан
Рецепта за вкусни бирени кюфтенца

Днес, нещо различно на масата: пудинг с хляб и масло
Френски тост с плодове за закуска