Кулинарен уикенд: Хрупкаво пиле с масло

Хрупкаво отвън и сочно отвътре, пилешкото месо, приготвено в масло, е чудесен вариант за лек обяд или вечеря.

Необходими продукти

2 яйца, разбити
1 чаша крекер трохи
1/2 ч.л. чесън на прах
смлян черен пипер на вкус
4 обезкостени пилешки гърди без кожа(по ваше желание може да приготвите и друга част)
1/2 чаша масло, на парчета

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Сложете яйцата и натрошените крекери в две отделни купи. Смесете трохите с чесъна и черния пипер. Потопете пилето в яйцата, след това го оваляйте в сместа с трохите, за да го покриете. Наредете готовите за печене парчета в тавичка и наредете парчетата масло по тях и около тях. Печете в предварително загрятата фурна за около 40 минути или докато пилето придобие златист цвят, а сосът се избистри.

Пататник

3 лесни рецепти в чаша
Вкусен десерт с малко калории
Закуска с мляко, плодове и тахан халва