Как да си приготвим касерол с тиквички и сирена

Достатъчно лек, същевременно хранителен. Кой би отказал един касерол с тиквички и сирена!

Необхдими продукти (за 6-8 порции)

6-8 яйца
1 чаша сирене рикота
1 чаша прясно настъргано сирене Пармезан
1/4 чаена чаша сос Табаско или друг сос чили 
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
3 чаши настъргани тиквички (от 2-3 тиквички)
1 1/2 чаши домати на кубчета (от 4-5 домата)
1/2 чаша нарязан пресен босилек (от около 20 листа)
4 чаши хляб на един ден нарязан на кубчета (около 4 филии)
Зехтин за готвене

Приготвяне
1. Загрейте предварително фурната на 180°C. В голяма купа разбийте яйцата. Добавете рикотата и разбийте до получаване на гладка смес. Добавете настъргания Пармезан, соса Табаско, солта и пипера.
2. Подгответе зеленчуците и хляба. След като нарежете доматите, изстискайте излишната течност от тях като ги натискате върху цедка. Добавете доматите, босилека и тиквичките към сместа с яйцата. Навлажнете кубчетата хляб с малко вода, след това изцедете излишната влага като използвате кухненска хартия. Сложете кубчетата хляб в сместа с яйцата.
3. Сложете зехтин на дъното на тава и намазнете добре стените на тавата. Изсипете сместа в тавата и я загладете с лъжица. Сложете тавата на скарата във фурната на средна позиция. Печете за около 30 минути на 180°C. Касеролът трябва да бухне и да придобие приятен златист цвят. Извадете от фурната и оставете да се охлади за десетина минути преди да нарежете на квадрати и да сервирате.

Авокадо със зеленчуци и чеснов сос

Пастет от патладжан
Домашен сладолед с шам фъстък
Кои храни да комбинираме за супер здравословен ефект