Хрупкави картофки с песто

Тази рецепта с хрупкави картофки е идеална за вашите гости, защото е много лесна и бърза.

Тук няма ясни пропорции, които да спазвате. Важното е сами да прецените колко порции ще са ви необходими.

Ето и какво ви е необходимо:

Пресни картофи
Зехтин
Морска сол на зърна
Песто (или пресни билки/подправки)

Начин на приготвяне:

В гореща и подсолена вода добавете картофите и варете, докато вече можете лесно да ги прободете с вилица.

След това загрейте фурната на 220 градуса. Намажете една голяма тава със зехтин и поставете лист за печене.
Наредете картофите и леко натиснете надолу всеки един вилица, за да се сплескат леко. Поръсете всеки картоф със зехтин. А отгоре с четка ги намажете с малко песто или с босилек и сол. Печете около 20-25 минути, докато картофите са добре запечени и вече хрупкави.