Андалуска тортиля

За идващите почивни дни ви предлагаме едно вкусно и лесно испанско ястие, с което можете да изненадате гостите си.

Тортилята има различни варианти в зависимост от района, в който се приготвя. Тази разновидност на рецептата идва от Андалусия. Тя е идеална за вечерите, в които нямате много време за готвене, тъй като е бърза, но пък е много вкусна.

Продукти:

4-5 картофа
4-5 яйца
1 глава кромид лук
1 червена чушка
сол, зехтин

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на малки парченца. Същото направете и с чушката. Сложете ги в предварително загретия в тиган зехтин и добавете нарязания на ситно лук. Запържете всичко до леко кафеникав цвят на лука и след 10 минути отцедете олиото. Разбийте яйцата в голяма купа, посолете и добавете картофите с чушките и лука. Върнете тигана с малко зехтин на котлона и изсипете всичко в него. Захлупете тигана и го оставете за около 5-10 минути, докато дъното на тортилята покафенее. Обърнете я с помощта на дървена лъжица и я изпържете и от другата страна. Сложете тортилята в чиния и след като леко се охлади, я поднесете.


Бон апети!

Снимка: Pinterest

Лесни брускети със сирене и босилек

Бърз и лесен шоколадов кекс без печене
Домашен хляб със семена