Вкусно и лесно: Пататник

Днес сме ви приготвили една рецепта за типично българско ястие, на което обаче родните домакини не залагат толкова много в ежедневието си.

Става дума за родопски пататник, с който може да изненадате не само гостите си, но и своето семейство. Той изглежда страхотно, а и е доста вкусен и лесен за направа. Пробвайте и няма да съжалявате!

Необходими продукти:
1.5 кг картофи
1 голяма глава лук
200 г сирене
3 бр. яйца
150 г масло
1 ч.л. джоджен
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Суровите картофи се обелват и се настъргват на едро ренде. След това се настъргва и лука. Добавя се сол и джоджен на вкус. Разбъркват се и се оставят 15 минути да престоят.
В широк тиган се сипва олио и се слага сместа да се пържи под похлупак. Когато отдолу стане златисто се обръща върху капака, връща се в тигана и се изпържва от другата страна. За по-лесно може да се сложи в намазана с олио тава и да се изпече във фурната.

Снимка: Pinterest