Вкусни и по-различни рецепти за Никулден

Няма нищо по-хубаво за Никулден от добре приготвена риба и чаша бяло вино.

Защо обаче тази година да не разнообразим с нещо по-нетрадиционно и не заменим шарана със сьомга и със специална салата с няколко вида риба. Ние избрахме две по-интересни и определено много вкусни рецепти, пробвайте и вие!

Сьомга със сос от авокадо

Необходими продукти:
4 филета сьомга
3 с.л. соев сос
1 с.л. зехтин
1 авокадо, обелено и нарязано
75 г. обелени чери домати, нарязани на половина
400 г бял едър боб от консерва
¼ краставица, обелена и ситно нарязана
¼ глава червен лук, ситно нарязан
1 с.л. пресен кориандър, ситно нарязан плюс 1-3 клончета за украса
2 с.л. винен оцет
лимон за декорация

Начин на приготвяне:
Рибата: Поставяме филето от сьомга в голяма купа, където да се маринова със соевия сос и зехтина за около половин час. Изпържваме рибата за около 5 минути от двете страни или докато получи коричка. Внимаваме в средата да остане розова.

Соса: Слага се в блендер авокадото, доматите, боба, краставицата, коридандъра и червения лук. Заливаме с оцета и малко зехтин. Разбива се докато се получи сос.

Продължава на стр. ii