Сьомга с броколи и специален сос

Днес ви предлагаме едно изкушение, което е не само супер вкусно, но и изключително здравословно.

Тази изключителна рецепта за сьомга със зеленчуци и специален сос ще ви накара да си оближете пръстите и да я поискате за вечеря повече от веднъж в седмицата. Тя е и изключително подходяща за заетиоте дами, защото се приготвя много бързо и не изисква много приготовления.

Необходими продукти:

2 филета сьомга (без кости)
2 ч.ч. броколи (само розичките)
2 ч.ч. моркови (нарязани на кръгчета)
2 с.л. зехтин
2 ч.л. сол
2 с.л. прясно смлян черен пипер

За соса:
¾ ч.ч. кафява захар
3 с.л. соев сос
½ ч.ч. мед
2 с.л. сусам

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200° С. Върху хартия за печене, разбъркайте броколито, морковите, зехтина, солта и черния пипер. Подредете ги в центъра на тавата и поставете двете филета сьомга върху тях.
В средно голяма купа смесете кафявата захар, соевия сос, меда и сусама. Бъркайте докато разбиете всички бучки. Изсипете соса равномерно върху двете филета от сьомга. Сложете във фурната и печете в продължение на 12 минути.