Свежа зимна салата с моцарела, рукола и печено цвекло

Тази рецепта за зимна салата е различна от типичните предястия, много свежа и много вкусна.

Ако по празниците сте в настроение да експериментирате с вкусовете, обещаваме, че ще ви хареса. Салатата е и много подходяща за всички, които следват режим за отслабване или детокс, защото спокойно може да замести един обяд.

Необходими продукти:

Няколко средноголеми глави червено цвекло, почистено, обелено и нарязано,
3 супени лъжици зехтин,
1 нарязана краставица,
10 репички, тънко нарязани,
рукола,
3 супени лъжици винен оцет,
прясна моцарела на късчета.

Как се приготвя:

Загрейте фурната. В средна купа наредете нарязаното цвекло с 2 супени лъжици зехтин и 1/4 чаена лъжичка сол; подредете в един слой 2 големи листа за печене. Печете 20 до 25 минути или до златистокафяво и оставете да се охлади.
В голяма купа смесете охладеното запечено цвекло с краставицата, репичките, руколаа, оцета, оставащата 1 супена лъжица зехтин и 1/2 чаена лъжичка сол и черен пипер. Разпределете в чинии за салата и отгоре сложете моцарелата. Готово е!