Солени пръчици със сирене и кашкавал

Вкусни, и приятни и лесни за приготвяне, солените пръчици са прекрасна идея за следобедна закуска и страхотна компания към гореща чаша чай.

Необходими продукти за приготвяне на 12-20 пръчици: 
• брашно – 250 гр
• сирене – 100 гр
• масло – 50 гр
• олио – 2 с.л.
• яйца – 2 бр.
• кашкавал – 50 гр
• кисело мляко – 1 с.л.
• амонячна сода – 1 ч.л.
• захар – 1 ч.л.
• сол – 1/2 ч.л.
• ким, сусам или мак по желание – 2 ч.л.

Начин на приготвяне: 

Смесете тесто от брашно, кисело мляко, сол, сода, масло и 1 яйце. Настържете сиренето и кашкавала и добавете второто яйце, за да приготвите плънката. От полученото тесто разточете кора с дебелина от около 4-5 мм в продълговата правоъгълна форма, и я нарежете на 3 ленти. По дължината на всяка лента поставете от плънката и навийте. След това нарежете на пръчици. Печете в предварително загрята фурна, докато пуричките станат златисти. След като са готови можете да ги поръсите със сусам.
Шоколадово брауни с тиква
Днес, нещо различно на масата: пудинг с хляб и масло
Френски тост с плодове за закуска