Солен кекс с праз лук, колбас и сирене фета

Ако ще е кекс, защо този път да не приготвите солен? Предлагаме ви бърза и лесна рецепта за солен кекс, който ще впечатли гостите и ще зарадва семейството.

Необходими продукти

1 наденичка (колбас, по ваш избор)
250 гр. брашно
2 ч.л. сода
4 яйца
1 кисело мляко
1/2 чаша зехтин
350 гр. праз лук
1 малка китка копър, нарязан
1 малка китка магданоз, ситно нарязан
400 гр. сирене фета
пипер и щипка сол

Начин на приготвяне

В незалепващ тиган пригответе празия лук за около 20 минути. Направете нарези върху колбаса и добавете към лука за няколко минути. Смесете брашното, содата, зехтина, яйцата и киселото мляко в голяма купа. Добавете всички останали съставки, като оставите сиренето последно. Излейте сместа в дълга формичка за кекс, предварително намаслена и поръсена с брашно. Печете за час на 175 градуса. Вместо праз лук може да използвате спанак или друго по ваше желание.

Източник: Cool Artisan

Печена сьомга с дижонска горчица
Солени пръчици със сирене и кашкавал

Шоколадово брауни с тиква
Днес, нещо различно на масата: пудинг с хляб и масло
Френски тост с плодове за закуска