Само за пораснали: алкохолна диня

Нищо не крещи “лято!” така както прохладни алкохолни коктейли, парти край басейна или пикник на открито. 

В допълнение към тези лежерни занимание и за още повече забавление днес ви предлагаме рецепта за алкохолна диня. Този апетитен плод и малко водка правят неочаквано добра комбинация, така че смело пробвайте – ще останете очаровани!
Трябва само да приготвите динята ден преди партито, на което смятате да я консумирате и да я изстудите добре. 
Ето какво ви е нужно и как се приготвя:
1 средно голяма диня
1 бутилка водка
малък остър нож
малка лъжица 
Поставете динята на маса или плот така, че да застане стабилно и да ви е удобно. С помощта на капачката отбележете кръг в кората на динята. Изрежете го с помощта на малък нож, така че да е една идея по-голям от гърлото на бутилката. С помощта на лъжичката издълбайте колкото се може повече надълбоко, без обаче да повреждате кората. Пъхнете гърлото на бутилката в дупката и го напъхайте малко навътре, докато застане стабилно. 
Поставете динята в хладилника така, че да подпрете бутилката в стената му, за да не падне. Оставете я да престои в продължение на 24 часа. Когато динята е готова, бутилката трябва да е почти празна. 

Нарежете динята и я сервирайте студена. Имайте предвид, че ако не обичате водка, можете да използвате някакъв друг алкохол, като ром или дори уиски. 

Happy Hour! Сангрия с лимончело, ягоди и розе
Кулинарен уикенд: Ягодова сангрия

Покачваме летния градус със сладка черешова водка!