Рецепта за тиквички-панделки

Поднесете любимия летен зеленчук по оригинален начин!

Необходими продукти:

3-5 тиквички, средно големи
3 супени лъжици зехтин
2 скилидки накълцан чесън
1 чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка черен пипер
паста сос по ваш избор
рикота
пресен босилек

Начин на приготвяне: 

Отрежете краищата на тиквичките. Нарежете ги на тънки, но широки лентички, може да го направите с белачка. След това ги оформете като панделки. В голям тиган на средна температура добавете 2 супени лъжици зехтин, след това и нарязания на ситно чесън и варете в продължение на 2 минути. Добавете тиквичките-панделки в тигана, оставете ги на слаб огън, като добавите и останалата супена лъжица зехтин, заливайки ги. 
Прибавете солта и черния пипер. Разбъркайте и оставете тиквичките да се задушат. При поднасяне залейте панделките с любимия ви сос, като добавите рикотата и пресния босилек. Към ястието сервирайте и чаша студено бяло вино. 
Лятна свежест: салата с диня и авокадо
Свежа лятна напитка с диня и лимонов шербет
Какво си приготвят модните икони в кухнята?