Пудинг с лешникова пралина и банан

Вкусен пудинг за закуска


Продукти:

4 кроасана
2 зрели банана
1,5 чаша лешникова пралина
4 яйца
1/2 чаша мляко
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. идийско орехче
1 ч.л. ванилов екстракт
1 ч.л. бадемов екстракт
1 ч.л. ликьор
кора от 1/2 портокал

Начин на приготвяне:

Разрежи кроасаните през средата, за да може да намажеш отвътре с пралината и бананите, предварително разбити на пюре. Затвори кроасаните и ги разрежи на 3 или 4 парчета. В купа разбъркай яйцата, млякото, канелата, индийското орехче, ванилията, бадемовия екстракт и ликьора. Постави кроасаните в малки тавички и полей със сместа от останалите продукти. Увери се, че кроасанчетата са добре покрити. Покрий с фолио и остави да покиснат в продължение на 30 минути. Печи ги покрити с фолиото на 180 градуса за около 25 минути. Махни фолиото и ги остави да доопекат за около 10 минути.