Празничните рецепти на Миранда Кер

Тя е супермодел от над 20 години и не е изненадващо, че Миранда Кер държи на здравословното хранене дори по време на празниците. Но това не значи, че рецептите й са по-малко вкусни!

В ежедневието си тя следва максимата 80:20 – 80% от времето залага на диетични храни, а в останалото си позволява някое и друго изкушение. По празнциците обаче тя се опитва да се придържа към съотношението 70:30, тъй като не може да устои на някои от сезонните изкушения като домашни бисквити, тиквени пайове и ябълково вино. Тя обаче е открила по-здравословни варианти на тези рецепти. Тя споделя две от любимите си рецепти, които приготвя всяка година.

Бисквитки с шоколад и овесени ядки

Необходими продукти (за 12 броя):
3/4 чаша бадемово брашно
3/4 чаша овесени ядки
1/4 чаша неподсладени кокосови стърготини
1/4 чаша стафиди (или боровинки, или шоколадови парченца)
3/4 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. морска сол
1/3 чаша кокосова захар
2 яйчни белтъка
2 с. л. бадемово масло
3 с. л. кокосово масло

Начин на приготвяне:
В голяма купа разбъркайте бадемовото брашно, овесените ядки, кокосовите стърготини, стафидите, бакпулвера, солта и захарта. В отделна купа се разбиват белтъците. Към тях добавете бадемовото и кокосовото масло и разбъркайте добре.
След това ги добавете към сухите съставки и бъркайте, докато стане еднородна смес и се получи твърдо, не много лепкаво тесто.
В намазнена тавичка сложете хартия за печене и върху нея с помощта на лъжица разстелете 2 с.л. от тестото, докато оформите малки кръгчета. Не забравяйте между тях да оставите достатъчно разстояние. Трябва да получите около 12 бисквитки.
Печете за около 8-10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Горещ ябълков сайдер

Необходими продукти:
4-6 ябълки
5 цели карамфила
4 пръчки канела
4 цели шушулки кардамон
2 звезди анасон
Малко пресен джинджифил
½ ч. л. кора от лимон
½ портокал

Начин на приготвяне:
Изстискайте в сокоизтисквачка ябълките и поставете така получения сок в тенджера със среден размер. Добавете карамфила, пръчките канела, кардамона, анасона, джинджифила и лимоновата кора. Покрийте тенджерата и оставете на котлона на ниска средна температура за около 20 минути. Важно е да знаете, че сместа не трябва да завира, а просто да се затопли. Добавете портокала, нарязан на тънки филии и оставете за около 5 минути.
Извадете подправките и сервирайте в порцеланови чаши за чай.