Пиле с ананас и джинджифил

Предлагаме ви екзотично ястие, което съчетава в себе си соления вкус на пилешкото месо със сладостта на ананаса. 

Искате да пробвате нещо различно и нестандартно и не се притеснявате да опитате нови вкусове? Комбинацията от пиле с джинджифил, ананас и мед придава неповторим аромат на това леко лятно ястие. 

Продукти:

1 голяма консерва ананас
700-800 гр. бяло пилешко месо филе
4 с.л. соев сос
2 с.л. мед
1 ч.л. джинджифил
супена лъжица олио
сол

Приготвяне: 

Нарежете пилешкото филе на късчета или тънки ивици по избор, посолете го и го задушете в нагорещено олио докато се образува златиста коричка. Махнете месото от тигана. 
Сложете в тигана нарязаните парченца ананас, подправен с джинджифил. Добавете меда, соевия сос и 3-4 супени лъжици от ананасовия сироп за по-наситен плодов вкус. Оставете сместа да ври на тих огън за около 3 минути.
Сложете месото, докато се сготви. 
Поднесете с чаша изискано бяло вино.
Think Pink: Лесна рецепта за ягодово смути
Подсладете лятото си с брауни
3 идеи за лечебни сокове
Кои хора стават по-често жертва на комарите