Пикантни дяволски яйца

По Великден обичаме да прекаляваме с украсата и количеството боядисани яйца, което значи, че остават доста в излишък. Ето един вкусен начин как да оползотворим сварените яйца.

Какво е нужно:

6 твърдосварени, белени яйца
1 малка купичка ситно нарязан пресен лук
2-3 ситно нарязани кисели краставички
1 скилидка накълцан чесън
1 кутийка (4-5 супени лъжици) майонеза
2 супени лъжици кисело мляко
сол и черен пипер на вкус

Как се прави:

Вече обелените яйца се разрязват на половинки и жълтъците се отделят. В голяма купа се смесват майонезата и киселото мляко. След като се разбъркат добре се добавя чесъна, краставичките и лука. Към тях добавяме и жълтъците. След като сместа е хубаво разбъркана и хомогенна се подправя със сол и черен пипер. С лъжичка се взема малко количество от сместа и се пълни в белтъците. По желание най-отгоре може да се постави и маслина или стръкче магданоз. Яйцата се подреждат в чиния за ордьоври и се сервират като предястие.