Печени фъстъци с подправки

Печените фъстъци са истинска класика, когато стане дума за посрещане на гости.

Тази година обаче ви предлагаме да разнообразите рецептата за добре познатото по нашите ширини мезе с нещо една идея по-изтънчено.

Пикантните фъстъци на Gourmet Friday са точно толкова лесни за приготвяне, колкото и обикновените. Резултатът е приятна изненада за небцето и изтънчения гурме вкус на приятелите ви.

Какво ви е нужно 

500 г сурови фъстъци
1 белтък
1/2 чаша захар
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. канела
1/2 до 1 ч.л. лют червен пипер

Как да ги приготвите 

Отделете жълтъка от белтъка. В голяма купа разбъркайте белтъка, солта, захарта, канелата и пипера. Добавете фъстъците и разбъркайте с ръка, за да се овкусят от всички страни.

Разпределете ги равномерно в голяма тавичка върху хартия за печене.

Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса за 1 час. Разбърквайте на всеки 15 минути.

Опитайте рецептата приготвена с орехи, бадеми, макадамия, шам фъстък. Импровизирайте и с подправките – къри, кимион, индийско орехче… Развихрете фантазия и изненадайте гостите си с неочакван вкус. Поднесете с намигване и настроение.