Печена сьомга с дижонска горчица

Една от най-богатите на Омега-3 мастни киселини, протеини и бедна на наситени мазнини, сьомгата е сред най-вкусните риби. Даваме ви идея как да приготвите ароматна и вкусна сьомга с дижонска горчица.

Необходими продукти:

1/4 чаша разтопено масло
3 с.л. дижонска горчица
1 1/2 с.л. мед
1/4 чаша натрошен сух хляб
1/4 чаша ситно нарязани орехи
4 ч.л. нарязан пресен магданоз
4 филета сьомга
сол и пипер на вкус
1 лимон за украса

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. В малка купа разбъркайте маслото, горчицата и меда. Оставете купата настрана. В друга купа смесете трохите, орехите и магданоза. Намажете всяко филе сьомга със сместа с горчицата и поръсете със сместа с трохите. Печете 12 до 15 минути в загрятата фурна или докато не стане лесно за забождане на парче с вилица. Подправете със сол и пипер и украсете с резенче лимон.

Солени пръчици със сирене и кашкавал

Шоколадово брауни с тиква
Днес, нещо различно на масата: пудинг с хляб и масло
Френски тост с плодове за закуска