Панирани калмари по гръцки

С настъпването на топлите дни, веднага се размечтаваме да заменим бюрото в офиса с шезлонг на някой гръцки остров, похапвайки някое местно ястие.

А защо пък не пренесем страхотните морски деликатеси на масата у дома? Ето нашето предложение за калмари по гръцки, които са изключително вкусно и ще са перфектното допълнение към чашата бяло вино в този почивен следобед. Ето как да ги направите:

Необходими продукти:
3 калмара
1 ч.ч. бира
150 г брашно
черен пипер
2 скилидки чесън
сол
200 мл олио

Начин на приготвяне:
Бихме препоръчали да си вземете почистени калмари, тъй като тази задача е доста трудоемка. След като ги измиете, ги сложете в дълбок съд и си залейте с бирата. Оставете да се мариноват за около 3-4 часа. Сваряваме калмарите за 3-4 минути в подсолена вода. Нарежете ги на ленти с дебелина около половин сантиметър.

В загрятото олио поставете скилидките чесън (които предварително сте нарязани на половина) за около 2-3 минути, след което ги извадете.

Подправете брашното със сол и черен пипер. Овалете кръгчетата калмари в него, потопете в купа с вода и веднага ги сложете в загрятото олио. По този начин ще получиите много хрупкава тънка коричка.