Най-вкусната есенна салата

Есента е сезонът на най-полезните и вкусни зеленчуци. Възползвайте се от това и ги включете в салатата си още днес.

През този сезон може да се насладим на един куп пъстри и свежи зеленчуци като тиква, брюкселско зеле, моркови, сладки картофи и т.н. Те са пълни с витамини, които да ни предпазят от болестите и гриповете през студеното време. Освен това помагат на тялото да се отърве от излишните килограми и натрупани токсини.

Есенната салата, която помага в отслабването

Разнообразете менюто си с тази есенна салата, която освен много вкусна и питателна, е и чудесен начин да засилите имунитета си през есента.

Какво ви е необходимо?

1 ч.ч. несготвена киноа (изберете трицветна за повече настроение)

1 ч.ч. печена тиква, нарязана на кубчета

1 ябълка

1 зелен лук, нарязан на ситно

2 ч.ч. спанак или кейл

1/3 ч.ч. сушени червени боровинки

2 с.л. печени бадеми

2 с.л. тиквени семки

Сол и пипер (на вкус)

Ябълков оцет за овкусяване на салатата

Как да я приготвите?

В средноголяма тенджера изсипете 2 чаши вода и добавете сол, за да заври по-бързо.

Изплакнете киноата и я добавете към врящата вода.

Намалете огъня, сложете капака на тенджерата и оставете киноата да се готви около 15 минути докато не поеме цялата вода.

Свалете сготвената киноа от котлона и изчакайте докато изстине и достигне стайна температура.

В голяма купа сложете изстиналата киноа, печената тиква, ябълката, зеления лук, спанака, сушените боровинки, бадемите и тиквените семки.

В друг съд семесете оцета със солта и пипера.

Овкусете салатата и я охладете преди да я поднесете.

Приятен апетит!