Любов на масата: с какво да поглезим небцето на Свети Валентин

Без значение дали ще празнувате Свети Валентин или празника на виното, събрахме четири рецепти, с които да направите вечерта апетитна.

Нито една от тях няма да ви отнеме много време. Така че ви гарантираме, че ще имате нещо вкусно и ефектно на масата, без да трябва да прекарате деня в кухнята. Опитайте!

Ягоди с крема сирене

20 ягоди
2 пакетчета крема сирене
2 с.л. счукани лешници
2 с.л. пудра захар

Нарежете 2 от ягодите на малки парченца и ги поставете встрани. Отрежете малко от долната част на всяка от останалите ягоди, за да могат да стоят изправени. След това режете от върха надолу, под формата на кръст, но не чак до основата. 
Разбъркайте крема сиренето заедно с нарязаните ягоди, лешниците и пудрата захар. С помощта на малка лъжица поставете от сместа в центъра на всяка ягода. Сервирайте ги върху голямо плато.
Сладки сърца


1 ½ пакетче масло
2 ч.ч. захар
4 яйца
5 ч.ч. брашно
2 с.л. сода за хляб
1 с.л. сол
В голяма купа разбийте предварително размекнатото масло и захарта, докато не се получи пухкава смес. Добавете яйцата и ванилията докато разбивате. В отделна купа смесете содата, солта и брашното, разбъркайте добре и добавете към останалата смес. Оставете тестото да престои поне час.
Загрейте фурната на 200 градуса. Разточете тестото, докато стане с дебелина около 5 см. Използвайте формички за сладки, с които да изрежете сърца или каквито други фигурки желаете. Поставете хартия за печене в голяма тава и наредете сладките, не много близо една до друга. Печете около 10 мин. След като изстинат можете да ги украсите по ваше желание с шоколад, цветни захарни пръчици или кокосови стърготини. 
 
Пунш с нар и шампанско

2 чаши сок от нар
1 чаша нектар от праскова
¼ чаша ликьор
1 бутилка шампанско

В голяма купа смесете сока от нар, нектара и ликьора. Бавно изсипете шампанското. Сервирайте с много лед.

Малиново-шоколадова целувка

30 мл. водка
2 с.л. сок от боровинки
натрошени шоколадови бисквити
няколко малини
Лед
захарен сироп

Изсипете малко захарен сироп на дъното на чиния. В друга чиния поставете натрошените бисквити. Използвайте чаша за мартини, която първо потапяте в сиропа, а след това в бисквитите, за да полепнат по ръба.

Поставете малините в шейкър и ги намачкайте. Добавете водката и сока от боровинки, както и леда. След като разбиете коктейла добре, изсипете го в чашата и сервирайте веднага.

Бисквити с пълнеж с три съставки
Интересни факти, които не знаем за шоколада
Чудото на българските чайове