Кулинарен уикенд: Тарт от бутер тесто с круши, бренди и орехи

Насладете се на вкусовете на есента с лесен, но едновременно с това луксозен десерт с круши.

Хубавото на готовото бутер тесто е, че ни позволява да приготвим вкусни рецепти като тази, която сме ви подготвили днес, за сметка на минимални усилия от наша страна. Сега ви предлагаме да се възползвате с лесен тарт, който едновременно няма да изисква много време и усилия, но и ще впечатли с вкуса си заради брендито. Хапнете директно така за следобедна закуска или допълнете с цедено кисело мляко или ванилов сладолед и сервирайте за десерт.

Ще ни трябват:

половин пакет готово бутер тесто (около 200 грама)

около 700 грама круши

1/4 чаша масло

1/2 чаша кафява захар

2 чаени лъжици лимонов сок

1 супена лъжица бренди

1 канелена пръчица и 1/4 чаена лъжица канела на прах

1/2 чаша орехи

Приготвяне:

Размразете тестото според инструкциите на пакета. Почистете, обелете и разполовете крушите. В голям тиган разтопете маслото на средна температура, а когато започне да придобива лек кафеникав цвят, добавете захарта. Когато започне да се топи, добавете лимоновия сок, брендито и канелата, заедно с канелената пръчица. Разбъркайте за малко и добавете крушите. Гответе внимателно, като заливате непрестанно крушите с течността за около 10 минути, докато плодът не омекне. Продължете да готвите сместа със захарта, докато не започне леко да ври и оставете така за около две минути, за да се превърне в сироп.

Разточете леко бутер тестото върху хартия за готвене и оформете според предпочитанията. Разпределете крушите и орехите върху тестото. Отделете две супени лъжици от захарния сироп и с останалия намажете крушите, като избягвайте да навлажнявате тестото. Оставете за 15 минути да стегне и след това печете за 20 минути на предварително загрята фурна на 190 градуса, докато не получите златиста коричка. Извадете тарта от фурната и намажете с останалите две супени лъжици сироп . Оставете да изстине за малко и сервирайте.