Кулинарен уикенд: руски палачинки блини с ябълки

Обичаме палачинките във всичките им форми, затова и ви предлагаме още един вариант на любимата рецепта.

Цял свят яде палачинки и всяка държава си има различен начин за приготвянето им. Днес, с малко неделно настроение, ви запознаваме с рецептата, традиционна за Русия и Украйна.

Там на палачинките им казват блини или блинчики и по традиция са тънки, подобни на френските. Версията, която избрахме, е малко по-различна от обичайната, защото към нея са добавени ябълки.

Ето какво вие нужно:

2 средноголеми ябълки, сортът е по ваше желание

1 яйце, разбито

5-6 супени лъжици (или близо 45 грама) брашно

1 супена лъжица слънчогледово олио или масло

Приготвяне:

Изчистете и настържете ябълките и ги смесете с разбитото яйце. Добавяйте по една супена лъжица брашно като бъркате постоянно.

Загрейте тигана с малко от мазнината и сипвайте палачинките с по 3-4 лъжици от сместа за всяка. Печете по три минути от всяка страна или докато се изпече вътрешната част. Можете да ги притискате със шпатула в началото, за да добият по-добра форма.

Сервирайте топли, като можете да им добавите сладко от череши.