Кулинарен уикенд: Зеленчуци с тофу на тиган

Пригответе си лесно и вкусно ястие с много зеленчуци и фъстъчен сос. 

Какво ви е нужно:
1 с.л. зехтин
1 малка глава броколи, нарязана
1 червена чушка, нарязана
1-2 моркова
5 средноголеми гъби, нарязани
500 гр. нарязано на кубчета тофу
1/2 ч.ч. фъстъчено масло
1/2 ч.ч. гореща вода
2 с.л. оцет
2 с.л. соев сос
1 1/2 с.л. меласа
лют пипер на вкус 
*По желание може да прибавите още зеленчуци.
Как да го приготвите
Загрейте мазнината в дълбок тиган и добавете нарязаната глава броколи, чушката, морковите, гъбите и тофуто. Намалете температурата на средна и задушете за 5-10 минути. 
В купа смесете водата, фъстъченото масло, оцета, соевия сос, меласата и червения (по желание лют) пипер. Залейте зеленчуците в тигана със сместа. Оставете да се готви на тих огън, докато зеленчуците омекнат. 
Днес готвим пикантно: пържен ориз с къри
Лимоново сорбе с босилек
Печено пиле с чесън и пармезан