Кулинарен уикенд: Сьомга с песто и чери домати

Ако в този страхотен неделен ден сте решили да изненадате своите гости с нещо много специално, то ние ще ви зарадваме с едно италианско изкушение.

Тази рецепта е изключително бърз вариант за приготвяне на сьомга, а резултатът ще накара всички да си оближат пръстите.

Необходими продукти:

800 гр филе от сьомга
1/2 ч.ч. песто (смес от пресен босилек, пармезан, кедрови ядки, чесън, зехтин и сол)
200 г чери домати
2 с.л. каперси
4 с.л. зехтин
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:

Филето от сьомга се нарязва на парчета с дебелина 3 сантиметра. Парчетата се поставят в тавичка върху хартия за печене. Заливат с пестото и се поръсват със сол и черен пипер. Отгоре се поръсват с каперси. Чери доматите (нарязани на половинки) се слагат между парчетата риба. Ястието се полива със зехтин и се слага за 15-20 минути в загрята на 220 градуса фурна.
Патладжани със сирена
Печено пиле терияки
Домашни десертчета “Баунти”