Кулинарен уикенд: Салата с царевица, домати и паста

Салатите са специалитетът на сезона и няма как да не опитаме различни варианти за здравословно и леко хапване.

Предлагаме ви идея за салатата, с която ще разнообразите традиционните шопска и овчарска.

Полезна, но и много засищаща, с тази салата спокойно може да заместите и основното ястие. Опитайте я!

Необходими продукти

450 гр. паста, във формата на панделки

2 с.л. зехтин

2 скилидки чесън, счукан

500 гр. чери доматки

варена царевица, количеството е по ваше желание

2 с.л. масло

1/4 чаша свежи листа от босилек, накъсани

Начин на приготвяне

Лесно е! Сварете пастата в подсолена вода, ал денте. Отцедете я. В същото време в голям тиган нагрейте зехтина. След това добавете към него чесъна и доматите и гответе, като разбърквате отвреме навреме, докато доматите омекнат, около 5 минути. Разбъркайте вътре и царевицата, намалете температурата и гответе, докато царевицата не стане златиста, отново около 5 минути. Подсолете колкото искате. Добавете зеленчуците, босилека и маслото към пастата.

Омлет с тиквички и домати
Френска салата “Никозия”
Препечен хляб с рикота и мента