Кулинарен уикенд: Салата с диня, мента и сирене фета

Разнообразите лятното меню с нетрадиционна салата с диня, авокадо, сирене фета и мента.

Необходими продукти

4 чаши нарязана на кубчета диня
1 обелено авокадо, нарязано на кубчета
½ червен лук, нарязан на тънки лентички
½ чаша свежа мента, накъсана
2 с.л. зехтин
1 с.л. сок от лайм, прясно изстискан
1 ч.л. едра морска сол
¼ ч.л. черен пипер
½ чаша сирене фета, натрошено

Начин на приготвяне

В салатна купа смесете динята, авокадото, лука и ментата. За да направите дресинга, смесете зехтина, сока от лайм, солта и пипера. Поръсете салатата и внимателно разбъркайте. Покрийте с фолио и оставете в хладилника да попие за около 30 минути. Преди да сервирате, пръснете натрошеното фета сирене отгоре.

Ето това ще ви хареса – сладолед за закуска
Пълнени гъби със сирене и подправки
Кулинарен уикенд: 5-минутна рецепта за домашен сладолед