Кулинарен уикенд: Пилешки бутчета по гръцки

В забързаното ни ежедневие имаме все по-малко време, за да сготвим нещо вкусно за своето семейство.

Ето защо ви предлагаме една страхотна рецепта за пилешки бутчета по гръцки, която ще направите доста бързо, а резултатът ще ви накара да ахнете.

Необходими продукти:

4 пилешки цели бутчета
1 и 1/2 лимон
шепа маслини
50 мл бира
50 мл вода

За маринатата:
1 кубче бульон – пилешки
1/2 лимон
7-8 скилидки чесън
3-4 с.л. зехтин
по 1 к. л. сол, риган, черен и червен лют пипер

Начин на приготвяне:

Стрийте бульона и чесъна много добре и добавете всички продукти за маринатата. С готовата смес намажете бутчетата много добре.

Подредете в тава за печене и наредете отгоре нарязан на кръгчета другия лимон. Покрийте ги с фолио и ги оставете едно денонощие, за да поемат ароматите на маринатата. Ако обаче нямате време, ги оставете поне за два часа в хладилника.

Добавете водата и бирата, но внимателно, за да не отмиете подправките. Нарежете маслините на кубчета и ги подредете в тавата. Покрийте с фолиото и печете на 200 градуса за 15 минути. Махнете фолиото и печете още малко до получаване на златист цвят.