Кулинарен уикенд: Пълнозърнест хляб с овесени ядки и тиквички

Тиквичките са един от най-полезните и диетични зеленчуци, а комбинацията с овесени ядки е просто неустоима.

Рецептата за пълнозърнест хляб с тиквички и овесени ядки ще ви накара да си оближете пръстите. Сервирайте го на обяд или вечеря. 

Необходими продукти:

2 чаша пълнозърнесто брашно
1 чаша ситно смлени бадеми, орехи или ядки по избор
1 1/2 чаша подсладител-кафява и бяла захар
2 ч. л. канела
1 ч. л. сол
1 ч. л. сода за хляб
1/2 чаша зехтин
4 яйца
3 тиквички, настъргани
1 ч. л. ванилия
1/2 ч. л. бакпулвер
¼ чаена лъжичка прясно настъргано индийско орехче
1 чаша овесени ядки

Начин на приготвяне:

 
Загрейте фурната до 350 градуса. Сложете хартия за печене в тавата с малко мазнина по избор. В голяма купа смесете яйцата, зехтина, захарта и ванилията и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Смесете брашното, солта, канелата, содата, бакпулвера и индийското орехче в друга купа. Във втората купа направете кладенче в средата и изсипете сместа от първата. Бавно започнете да добавяте сухата смес към яйчената. Смесете тестото с тиквичките, овесените ядки и орехите . Изсипете тестото в подготвения съд за печене. Отгоре може да поръсите с овесени ядки. Печете около 60 минути, а след това оставете хлябът да се охлади за 30 минути.
Хумус с печени червени чушки
Още по-неустоим крем брюле
Канелата помага срещу целулит