Кулинарен уикенд: Пълнени гъби със сирене и подправки

Апетитно предястие, излязло като от кухнята на престижен ресторант, което ще задоволи деликатното небце. Опитайте го.

Необходими продукти

12 цели гъби
1 с.л. растително олио
1 с.л. смлян чесън
1(около 250 гр.) пакетче крема сирене
1/4 чаша настърган пармезан
1/4 ч.л. смлян черен пипер
1/4 ч.л. лук на прах
1/4 ч.л. смляна кайен чушка

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 350 градуса. Напръскайте лист хартия за печене с готварски спрей. Измийте гъбите. Внимателно отстранете стъблата. Нарежете ги много фино, като махнете твърдия край. Загрейте олиото в голям тиган на средна температура. Добавете чесъна и нарязаните стволчета на гъбите. Запържете, докато не изкипи всичката вода, като внимавате да не изгорите чесъна. Оставете настрана да изстине. Щом чесъна и гъбените стъбла вече не са горещи, разбъркайте в тях крема сиренето, пармезана, черния пипер, лук и кайен. Сместа трябва да е много плътна. С помощта на малка лъжичка напълнете всяка гъба и ги подредете върху хартията за печене в подходяща тавичка. Печете за около 20 минути в предварително загрятата фурна.

3 лесни рецепти в чаша
Вкусен десерт с малко калории
Закуска с мляко, плодове и тахан халва