Кулинарен уикенд: Мъфини с киноа

Този уикенд ви предлагаме един апетитен начин да се възползвате от качествата на супер храната киноа, а именно – любимите ни мъфини! 

Какво ви е нужно 

225 гр брашно
110 гр киноа
120 гр нарязани сушени червени чушки
100 гр бяло сирене или фета, намачкано
100 гр настърган кашкавал 
250 мл мляко
риган
1 яйце
80 мл зехтин 

Как да ги приготвите 

Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете хартиени кошнички във формичките за мъфини. В голяма купа смесете брашното и киноата, разбърквайки междувременно, за да се смесят добре. Добавете чушките, намачканото сирене, кашкавала и ригана в сместа. Отново разбъркайте добре, докато се разпределят навсякъде. 
В отделна купа разбийте яйцата, млякото и зехтина. Добавете към сухата смес и продължете да бъркате, докато не се получи хомогенна смес. С помощта на супена лъжица напълнете формичките на 3/4 от дълбочината им. Поставете ги във фурната и печете в продължение на 20 мин. Проверявайте с клечка за зъби дари са добре изпечени и отвътре. След като ги извадите от фурната, оставете ги да се охладят на решетка за 5-10 минути. Сервирайте топли. 
Снимки: coolartisan.net