Кулинарен уикенд: Френска салата “Никозия”

В месеците на салатите разнообразяваме менюто с френска салата “Никозия”.

Въпреки че отнема време за приготвяне, салата ще ви зареди с изобилие от полезни хранителни вещества – домати, маслини, яйца и риба тон са сред супер храните, които може да включите в менюто си.

Необходими продукти

12 бейби картофки(около 650 гр.)
320 гр. зелен фасул, консервиран
4 яйца
60 мл зехтин есктра върджин
1 с.л. оцет
1 ч.л. дижонска горчица
щипка захар
3 филета риба тон(около 250 гр. всяко)
12 чери домати, на половинки
100 гр. маслини
1 чаша пресен магданоз

Начин на приготвяне

Сварете картофите за 10 минути или докато поомекнат. С решетъчна лъжица ги извадете от водата и ги оставете на дъска за рязане. Разрежете ги на половинки. Добавете фасула в тенджерата и го гответе за около 2-3 минути, докато зеленият цвят не изсветлее. Изстудете го под течаща студена вода и го оставете да се изцеди. Междувременно сварете яйцата. Изстудете и тях. Обелете ги и ги нарежете на четвъртинки. Смесете зехтина, оцета, горчицата и захарта и бъркайте, докато се разбият добре. Поръсете със сол и пипер. Нагрейте тиган за пържене на средна температура. Добавете рибата и запържете за 2-3 минути от всяка страна или докато сметнете, че е готова. Преместете я в чинията, оставете я да поизстине, след това я разрежете на големи парчета. Разпределете картофите, фасула, яйцата, рибата тон, маслините и магданоза в чиниите за сервиране. Залейте с дресинга. Овкусете със сол и пипер.

Задушени миди със сметана, узо и копър
Вкусна и сочна лятна салата прави кожата по-красива
Кулинарен уикенд: Салата с диня, мента и сирене фета