Кулинаред уикенд: Омлет с тиквички и домати

Като кажем омлет и винаги се сещаме за пържени яйца, т.е. за нещо нездравословно.

Ето, че ние ще ви дадем едно предложение за здравословно приготвяне на това ястие. За неговата направа са ви необходими не повече от 15 минути. Бързо, лесно и вкусно!

Необходими продукти (за 4 порции):

• 450 гр тиквички
• 6 яйца
• 50 гр сушени домати
• 2 с. л. смес от сушен магданоз и чесън
• 2 с. л. мляко на прах
• 3 с. л. зехтин
• сол и смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Измийте тиквичките и ги нарежете на тънки ивици. Нарежете сушените домати на малки парченца. Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие и просто изсипете нарязаните тиквички и домати. Поръсете със сместа от магданоз и чесън и задушете в продължение на десет минути, като разбърквате отвреме-навреме.

В купа счупете яйцата и добавете млякото на прах. Добавете сол и черен пипер на вкус. Изсипете разбитите яйца в тигана със зеленчуците и разбъркайте внимателно с шпатула. Оставете омлета да се готви на слаб огън.

Веднага след като омлета започне да придобива златист оттенък от долната страна, изключете котлона. Обърнете омлета и оставете за няколко минути, докато се запече и от другата страна. След като изстине, го нарежете на големи парчета и е готово за сервиране.

Кулинарен уикенд: Пататник
Препечен хляб с рикота и мента
Салата с диня, мента и сирене фета