Киш с гъби, бекон и зелени маслини

Кишът е едно от най-популярните ястия в класическата френска кухня. И макар името му да звучи претенциозно и да провокира схващането, че е труден за постигане, истината е съвсем различна.

Той е едно наистина бързо, вкусно и оригинално ястие, което може да си приготвите лесно, дори да не сте от най-опитните и талантливи кулинари. Кишът на  Gourmet Friday  е с гъби, бекон и зелени маслини пък е истинско изкушение, което си струва да се опита. Как обаче да го направите?

Необходими продукти:
400 г бутер тесто

За плънката:
3 яйца
3/4 чаша течна сметана
100 г кашкавал
100 г бекон
50 г чорисо
1 глава лук
30 г масло
10 гъби печурки
сол
чубрица

Начин на приготвяне:
Подгответе си плънката, като запържите гъбите в маслото. Добавете бекона и ситно нарязания лук, чорисото и гответе до златисто. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Добавете течната сметана, настъргания кашкавал, разбитите яйца, щипка сол и чубрица. Загрейте си предварително фурната на 220 градуса. Пригответе си масленото тесто и оформете основата на вашия киш. Може краищата да намажете с малко жълтък за по-апетитен вид. Покрийте тестото с хартия за печене и поръсете с керамични топчета за печене или боб, за да запазите формата вдлъбната и да има място за плънката. Печете така подготвеното тесто за 10 минути, добавете плънката и печете още 30 минути до готовност. Поднесете със заквасена сметана.