Какво си приготвят модните икони в кухнята?

Лицата от света на на модата споделиха рецепти за любимите си ястия пред Vogue. Ето какво похапват някои от модните икони.

Ако сте се чудили как супермоделите пазят линия, то Карли Клос няма да ви издаде тайната. Карли обича да си похапва калорично хлебче с шоколад и банани. А на нас ни се струва толкова вкусно, че няма как да не опитаме да си го приготвим.

Хляб с шоколад и банани

Необходими продукти:

2 чаши брашно, за предпочитане без глутен
2 ч.л. сода
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
1 ч.л. канела
1/2 чаша масло от рапица
2/3 чаша нектар от агаве
2/3 чаша бадемово мляко
1 ч.л. чист екстракт от ванилия
3 банана, пюре
1/2 чаша орехи
2 чаши натрошен черен шоколад

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 165 градуса. Леко намаслете тавичка с приблизителни размери 16х11х10 см(или по ваш избор).
В средно голяма купа смесете брашното, бакпулвера, содата, солта и канелата. Добавете маслото, нектара от агаве, бадемовото мляко и ванилията към сухите съставки и разбъркайте, докато се разбият хубаво.
Използвайте шпатула, за да размесите леко в получената смес бананите, шоколада и орехите. Изсипете в тавичката, тя трябва да се напълни до половината. Печете за 35 минути, като около 20 минута завъртете тавичката.

А какво ли ядат мъжете от модните подиуми, за да са винаги секси иглавозамайващи? Неустоимият Дейвид Ганди предпочита ястия, чиетоприготвяне и сервиране на изисква употребата на много съдове. А заформата си се грижи с риба и зеленчуци.

Лесна рецепта за лаврак със зеленчуци

Сголямо парче алуминиево фолио направете нещо като купа/гнездо.Най-отдолу изсипете половин пакетче предварително сварен ориз. Добаветеотгоре тънко нарязани зеленчуци. Дейвид предпочита моркови, грах и бокчой, но вие може да добавите каквито предпочитате, например пресен лук,дори боб. Върху тях поставете едно или две парчета филе от лаврак.

Вкухненски робот или блендер разбъркайте половин малка китка кориандър,лимонова трева, малко джинджифил, една скилидка чесън, една лъжичкасусамово масло, три супени лъжици соев сос, лимонов сок, нискомасленококосово мляко.

Изсипете соса върху рибата и запечатайте фолиотоплътно(но да не докосва рибата). Печете на 200 градуса за 40 минути иликолкото е необходимо, докато се свари рибата.

Дейвид е доволен, че след отваряне може да яде направо от фолиото, с което си спестява миенето на съдове.

Един от най-известните дизайнери на обувки Маноло Бланик очевидно никак не се лишава от сладичкото. Богатият на сладост и вкусове испански турон(или по-познат като нуга) намери мястото в рецептите на лицата от модата, споделен от популярния дизайнер.

Испански турон

Необходими продукти:

400 гр. мед
300 гр. смесени сушени плодове, нарязани
200 гр. бадеми, печени, белени, нарязани
200 гр. орехи, обелени, нарязани
200 гр. фъстъци, обелени

Начин на приготвяне:

Разбъркайте добре ядките и плодовете с електрически миксер. Добавете и меда и отново разбийте. Сместа изсипете в тавичка. Покрийте я с алуминиево фолио. Отгоре поставете нещо тежко. Оставете го да престои за 24-48 часа. Махнете тежестта, нарежете на малки парчета и сервирайте.

Снимки: Profimedia, Pinterest

Потвърдено: Здравият сън е най-доброто средство за подмладяване
Шопингът ни прави самотни
Страхотна коса за ваканцията