Всеки знае най-лесната рецепта за нещо толкова просто като бърканите яйца. Но правили ли сме си перфектните? Вижте как с този трик.
Бърканите яйца са класика във всяко семейство и най-вероятно всички сме се наслаждавали на това ястие от деца до сега. И със сигурност колкото хора са правили яйцата, толкова техни вариации има.
Но има един наистина специален начин, който най-вероятно никой от вас не знае. Това, според много хора, е перфектният вариант да си приготвим тази закуска.
Страхотният си вкус те дължат на една тайна съставка – газираната вода.
Вместо да добавяме вода или мляко към разбърканата смес за яйцата, трябва да използваме сода. Тя ще направи крайният резултат много по-вкусен и пухкав.
Това се дължи на балончетата в содата – когато започне процеса на готвене, те започват да се разширяват. И понеже напитката няма вкус, накрая получаваме много по-меки и леки яйца.
3 нестандартни рецепти с тиква
Пропорцията, която трябва да спазвате е 1 супена лъжица на две яйца. Всичко останало е по ваш вкус.
Не може да бъде по-лесно от това, но пък не може и да бъде по-вкусно.
Струва ли си толкова много шум за едни яйца? Опитайте рецептата сами и си направете закуска като от ресторант вкъщи, без почти никакви усилия.
Кулинарен уикенд: Най-вкусните (и лесни!) рецепти за закуска