Изненадайте гостите с пръчици с прошуто и кашкавал

Няма какво да се лъжем, момичета, през празничния сезон прекарахме доста време зад печката и точно в последния ден на 2017-та хич не ни е до готвене. Това обаче не означава, че не можем да изненадаме гостите си с нещо оригинално.

И за да постигнем удивителен резултат може и с една лесна и бърза за направа рецепта. Ние ви предлагаме пръчици с прошуто и кашкавал, които са идеални както за мезе към коктейлите, така и като допълнение към вкусната вечеря.

Необходими продукти:

1 пакет бутер тесто (450 г)
1 жълтък
½ ч.ч настърган на ситно твърд кашкавал
Прошуто
½ ч.л. риган

Начин на приготвяне:
Тестото е на два листа. Първият го разстелете върху набрашнена повърхност и леко го разточете. Разбъркайте жълтъка с малко вода и го намажете върху тестото. Смесете кашкавала с ригана и го посипете върху листа. Започнете да режете дълги ивици с широчина около 1-1,5 см. Усучете ги добре.

Разточете и другия лист, намажете го с жълтъка. Нарежете го на дълги ивици, върху които наредете прошутото. Усучете ги добре.

Наредете пръчиците във тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги отново с жълтък и печете за около 10-15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.