Пригответе си вкусна закуска, която можете да хапвате в офиса

Ако спадате към групата на момичетата, които се излежават до последната минута, а след това едва имат време да изпият кафето си, а камо ли да закусват, значи имаме решение на вашия проблем. 

Всички знаем колко важно е първото хранене за деня (да, отново ще ви го повторим), затова ви даваме няколко идеи за здравословна закуска която можете да хапвате и на бюрото в офиса.

Всяка една от тези рецепти може да приготвите още в неделя вечер и да съхранявате в хладилника за няколко дни напред.

Солени мъфини

Необходими продукти:
зехтин/мазнина за готвене
6 яйца
сол и черен пипер на вкус
1/2 чаша бланширан спанак/зеленчук по избор
1/3 чаша бекон/шунка
1/3 чаша настърган чедър

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете с мазнина формичката за мъфини. В купа разбийте яйцата с миксер. Добавете спанака, бекона и чедъра към сместа и разбъркайте до едннородна смес. Изсипете сместа във формичките и печете около 15-20 минути. След като са готови, може да се съхраняват и в хладилника.

Барчета с киноа и боровинки

Необходими продукти:
1 1/2 чаши овесени ядки
1 чаша сварена киноа
1 ч.л бакпулвер
1/3 чаша кокосова захар
1/4 чаша конопено семе/друг вид семена
1 чаша пюре от банани (получава се от около 2 средни)
1 яйце
2 с.л тахан/ядково масло
2 с.л лимонов сок
1 ч.л ванилия (на прах или екстракт)
1 1/2 чаши пресни боровинки

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200 градуса. В голяма купа смесете овеса, киноата, захарта, бакпулвера и семената. В отделна купа смесете бананите, ядковото масло, яйцето, лимоновия сок и ванилията. Изсипете тази смес върху сухите съставки, смесете всичко заедно. Тестото трябва да е влажно, но не и твърдо. Добавете боровинките
Прехвърлете тестото в подготвената тава, предварително намазана с мазнина и изравнете с помощта на шпатула. Печете в продължение на 25 – 35 минути, докато баровете са златисто кафяво и твърди на пипане. След като са готови ги оставете да се охлади и нарежете в квадратни формички. Може да ги съхранявате до 4-5 дни.

Овесени ядки с ябълка и канела

Необходими продукти:
1 1/2 чаши овесени ядки
1 1/2 чаши неподсладен бадемово/прясно мляко
2 с.л семена от чиа
1 с.л мед (или кленов сироп)
1 ч.л канела
1/2 ч.л ванилия екстракт
1/2 чаша вода
1 ябълка, нарязана на кубчета
1 чаша орехи (натрошени)

Начин на проготвяне

Смесете овесените ядки, млякото, чиата, меда, канелата и ванилията, заедно с водата в голям съд. Разбъркайте добре и оставете да престои в хладилника за една нощ. На сутринта в удобни за вас бурканчета сложете няколко лъжици на дъното от сместа. След това добавете един слой ябълка и един слой орехи. Повторете, докато има място. Може да съхранявате закуската в хладилника. По желание може да добавите още мляко, семена или да украсите с мед.