Хумус с печени червени чушки

Лесна рецепта за вкусно ястие – хумус с печени червени чушки и ароматни подправки.

Пригответе го един ден по-рано, съхранявайте го в хладилника, но преди сервиране го извадете, за да се отвърне до стайна температура.

Необходими продукти

2 скилидки чесън, счукан
1 консерва боб гарбанзо, изцеден
1/3 чаша тахини(сусамова паста, която ще намерите в по-големите магазини)
1/3 чаша лимоно сок
½ чаша печени червени чушки
¼ ч.л. босилек, изсушен

Начин на приготвяне

Сложете в кухненския робот чесъна, боба, тахинито и лимоновия сок. Разбивайте, докато стане гладка смес. Добавете печените чушки и босилека и отново разбийте, докато и чушките станат на паста. Овкусете със сол и пипер. Изсипете хумуса в малка купа, покрийте и охладете, по възможност нека престои един ден.

Салата, пълна със суперхрани
Салата с царевица, домати и паста
Омлет с тиквички и домати
Френска салата “Никозия”