Хлебни пръчици с тиква и червени боровинки

Признаваме си, обожаваме всякакви тестени изкушения заради миризмата на току-що опечен хляб.

Ето защо днес ще ви предложим една страхотна рецепта за хлебни пръчици с тиква и червени боровинки, които ще ви накарат да си оближете пръстите.

Необходими продукти:

3/4 чаша топла вода
1 пакет суха мая
1 чаша неподсладено пюре от тиква
1 супена лъжица мед
4 чаши брашно
1/2 чаша нарязани сушени боровинки
1/2 чаша разтопено и осолено масло
Щипка сол

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в топлата вода и оставете за 5 минути, за да шупне. В купа разбъркайте вода (с маята), пюрето от тиква и меда. Постепенно добавете 3 чаши брашно. Добавете боровинки и след това поръсете и останалата 1 чаша брашно. Месете тестото, докато придобие гладка текстура.
В една тава сложете хартия за печене. Накъсайте малки парчета тесто и оформете малки пръчици. Поставете ги върху листа и оставете тестото на топло за около 30-45 минути, докато втаса.
Загрейте фурната до 200 градуса. След като втаса тестото, намажете всяка пръчица с масло и поръсете с малко сол. Пече се в продължение на 15 минути или докато стане златисто кафяво.

Източник: www.recipegirl.com