Ароматни морковчета с кимион

Това лесно, леко и приятно ястие е чудесна гарнитура към всякакви видове месо. Или пък просто може да си го хапнете между основните хранения. Ако сте почитатели на морковите, вадете тигана още сега. Ще останете доволни!

Необходими продукти:

12 средноголеми моркова, почистени;

2 цветчета звездовиден анасон;

50 г масло;

2 супени лъжици мазнина (зехтин или олио). А ако готвите агнешко за Великден, можете направо да гребнете от мазнината от месото.

2 супени лъжици кимион.

Приготвяне:

Сложете морковите в плитък тиган и долейте вода, колкото да ги покрие. Добавете анасона, маслото и 1 супена лъжица сол. След като водата заври, на тих огън варете морковите за десетина минути. Изключете котлона и ги оставете в бульона за малко, за да попият ароматите. След това извадете морковите.

Загрейте мазнината в тиган. Оваляйте морковите в кимиона и ги изпържете до златисто. След като изстинат малко, са готови за сервиране. Няколко резенчета лимон за разкош са винаги добре дошли.