Sweet escape: рецепти за сладки изкушения

Докато трескаво се готвим за настъпването на новата година, решихме да ви подарим една селекция с идеи за сладкиши, с които да зарадвате семейството си и да впечатлите гостите си.

За любителите на това прекрасно изкушение шоколада имаме няколко предложения: шведски трюфели с шоколад и кокос, кекс в чаша с шоколад и кафе, десерт с фъстъчено масло и шоколад, брауни с течен шоколад, шоколадов мус с лайм и кейк с круши

Ако търсите нещо по-оригинално, можете да приготвите чийзкейк с бял шоколад и малини, неустоим крем брюле, лимонов мус с шампанско или някой от тези десерти с бишкоти, от които ще си оближете пръстите. 

Бързо и лесно ще спретнете един студен карамелен пай или парфе с череши, или пък банани в сироп от карамел, което е точно толкова вкусно и на практика, колкото звучи! 
Няма как да минем без любимите ни мъфини, тъй като стават наистина бързо, а освен това са толкова вкусни. Класическият вариант с парченца шоколад ще стане любим на всички вкъщи, тези с боровинки са незаменим придружител на чаша какао или кафе в уютния следобед, а пък тези с тиква, мед и орехи са точно за сезона. Соленият вариант със сирене и кашкавал е перфектен за закуска, а за любителите на здравословното хранене сме приготвили две предложения: мъфини с киноа и сладки мъфини без яйца и масло.  
За още кулинарни вдъхновения разгледайте нашата секция ГУРМЕ!
Десерт за тонизиране – кекс с аромат на канела
Шоколадов кейк с круши
Мини сандвичи с прошуто и печена круша